Uutinen

Uusia ja uusittuja tiloja

Kuvataideakatemia muutti Sörnäisistä Vallilaan, ja Teatterikorkeakoulun kirjasto uusittiin kokonaan.

Kuvataideakatemia muutti tammi-helmikuun taitteessa Sörnäisistä Vallilaan. Uusi toimitila Elimäenkatu 25:ssä on loft-tyyppiseksi toimistotilaksi saneerattu teollisuuskiinteistö. Kuvataideakatemialla on siellä opetus- ja työskentelytiloja kuudessa kerroksessa.

Vallilan vireä pienteollisuusalue on hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja siellä toimii monipuolisesti myös luovien alojen tekijöitä. Alueella sijaitsevat muun muassa Suomen Taiteilijaseuran ateljeetilat ja Vallilan ammattikoulu.

Kuvataideakatemia toimii Elimäenkadulla lähivuodet. Lopullinen sijainti ratkaistaan osana Taideyliopiston tilojen kokonaissuunnittelua.

Uusittu kirjasto avaa ovensa

Teatterikorkeakoulun kirjasto on uusittu täysin. Avarammaksi ja valoisammaksi remontoitu kirjasto avaa ovensa yleisölle maaliskuussa. Teatterikorkeakoulun kirjasto on oppialansa ainoa tieteellinen kirjasto Suomessa, ja sen esittävän taiteen kokoelmat ovat maan laajimmat.

Taideyliopiston akatemioiden kirjastot ja niiden ainutlaatuiset kokoelmat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Kirjastot sijaitsevat akatemioiden yhteydessä Teatterikorkeakoululla Sörnäisissä, Kuvataideakatemialla Vallilassa ja Sibelius-Akatemian tiloissa Musiikkitalossa.

Kommentoi