Q & A

Mihin uskot?

Kolme taiteilijaa, Soili Huhtakallio, Piia Maunula ja Lauri Wuolio kertovat siitä, mihin he uskovat.
Teksti:
Kristiina Markkanen

Q+A_Soili-Huhtakallio_600x370Uskon tällä hetkellä eniten kansalaisuuteen, että taiteella ja toiminnalla voi vaikuttaa asioihin. Maailma ei ole vielä täysin korporaatioiden vallassa.

Koreografinen ajattelu taas mahdollistaa muun muassa yhteiskunnan tarkastelun koreografisena: miten kaupungit on suunniteltu, tai miten valtaa esitetään. On havaittavissa koreografisia kaavoja ja rakenteita, jotka toistuvat. Esimerkiksi kaupungin suorat kadut ehdottavat suoraa kävelyreittiä ja oopperatalossa tuolien asettelu tietynlaista katsomistapaa.

Soili Huhtakallio on 24-vuotias, toisen vuosikurssin koreografiopiskelija Teatterikorkeakoulussa.

Q+A_Piia_600x370Uskon kasvuun ja kehitykseen. Kasvu on se, miksi me täällä olemme. Se on maailmankatsomukseni. Taiteilijana ajattelen niin, että kasvu ja kehitys on muun muassa oman osaamisen syventämistä ja uskoa omiin valintoihinsa.

Olen siirtynyt modernin oboen soitosta yhä enemmän vanhan musiikin puolelle ja opiskelen nyt barokkioboeta. Pidän Bachista. Tämä musiikki sopii minulle. Marginaalin marginaalissa oleminen vaatii suurta sitoutumista ja uskoa omaan tekemiseen. Barokkimusiikin tekijät ovat keskimäärin erittäin sitoutuneita.

Piia Maunula on 37-vuotias musiikin maisteri, joka suorittaa Sibelius-Akatemiassa toista maisteritutkintoaan. Hänen pääaineinstrumenttinaan on barokkioboe.

Q+A_Lauri-Wuolio_600x370Uskon, että todellisuus, jossa me elämme, on liian kompleksinen, että voisimme ymmärtää sitä täysin. Kieli, taide ja musiikki voivat auttaa ymmärtämään todellisuutta, mutta yhtä lailla ne voivat olla harhoja.

Isäni on pappi ja uskon kysymykset ovat elämässäni läsnä, vaikka en itse ole uskonnollinen.

Etsin äänen ja musiikin kautta vastausta siihen, minkä uskon olevan kaunista ja aitoa. Ääni on tapa tarkastella maailmaa, kuin kaikuluotain, joka kertoo maaston muodot, mutta ei pyri todistelemaan miten fantastista ympärillä on.

Lauri Wuolio, 30, on valmistunut kuva- ja äänitaiteilijaksi. Hän palaa keväällä 2015 Kuvataideakatemiaan opettajaksi.

Kommentoi