4/2015: Juuret

Teos

Vallasta ja myötätunnosta

Kuvataideakatemian maisterityöni on Vallasta ja myötätunnosta, jonka esitin Kuvan Kevät -lopputyönäyttelyssä keväällä 2015. Kutsuin kokonaisuutta »

Henkilö

Se on jatsii

New Yorkin avoin ilmapiiri kiehtoo jazzbasisti Kaisa Mäensivua, saa hänet säveltämään ja palaamaan sinne uudestaan. »

Provokaatio

Blackface ei ole ok!

Taiteilijat ja instituutiot vahvistavat rasistista kuvastoa tekemällä taidetta ja viihdettä stereotypioiden pohjalta. Koreografi Sonya Lindfors ja aktivisti Maryan Abdulkarim keskustelevat vallasta ja suomalaisen näyttämötaiteen juurista. »

Kolumni

Ja Finlandia soi

Istuin eräänä aamupäivänä viehättävässä Café Aallossa Helsingin Akateemisen Kirjakaupan toisessa kerroksessa. Kerrosta ylempänä on ymmärtääkseni »

Uutinen

ARTSEQUAL lisää tasa-arvoa

Suomen Akatemia rahoittaa historiallisen laajaa tutkimushanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa taiteen ja taidekasvatuksen asemaa yhteiskunnan peruspalveluissa. »

Käännösartikkeli

Theodor Adorno Traditiosta

Elävä suhde traditioon ei ole tradition vastustamista, eikä sen palvomista esikuvana: se on tradition kriittistä tarkastelua sellaisen etäisyyden päästä, joka tiedostaa, että jotain on lopullisesti menetetty. »

Teos

Saudade

Ajatus opinnäytteeni lähtökohdasta tuli etäisyyden ja poissaolon tunteesta läheisen ihmisen kanssa. Minua hämmästyttivät ne hetket, »

Katsaus

Juuret maailmassa

Global Music -ohjelma kasvattaa monikulttuurisia, perinnettä arvostavia muusikoita. Opiskelu kansainvälisessä ryhmässä herättää tekemään tutut asiat uusin tavoin. »

Kolumni

Muu-maa

Muutama yö sitten näin unta tuntemattomasta paikasta. Se oli pieni saari jossakin keskellä valtamerta. Saapuessani »

Teos

Leija Pohjanmaalta

Alavutelainen kansanmuusiikko Leija Lautamaja työskenteli viime kesänä kesäartistina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikössä. Se oli hänelle »

Polemiikkia polemiikkia

Koti tutuksi

Taideyliopiston teatteri- ja musiikkipedagogiikan opiskelijat viettivät keväällä 2015 kolme kuukautta Palestiinan Länsirannalla opettamassa ja ohjaamassa teatterin ja musiikin työpajoja pakolaiskylissä. »

Provokaatio

Hevonen lehtorina

Hevonen ja esiintyminen -kurssilla Taideyliopisto teatterikorkeakoulussa hevonen toimi esiintymisen opettajana. Eläimet voivat ottaa vastuun taiteellisen »

Skenaario

Kaikkialla läsnä

Kun valmistuin yliopistosta, olin hyvin nuori taiteilija Dublinissa ja ajattelin, että oli olemassa käsitys siitä, »