3/2015: Leikki

Teos

Yön kasvot

Sibelius-Akatemian oopperan esittämä Yön kasvot vie katsojan unen ja painajaisen maailmaan. Musiikkiteatteri-illassa kuullaan Maurice Ravelin »

Katsaus

Mestareita ja kisällejä

Mauno Järvelä on kasvattanut 1980-luvulta lähtien Näppäreinä tunnettua suomalaista musiikkisukupolvea. Sen lähtökohtana on ollut avoimuus ja yhdessä musisointi. »

Teema-artikkeli

Leikin lait

Taiteella ja leikillä on paljon yhteistä. Ne molemmat asettautuvat erilleen käytännöllisestä maailmasta, jossa väitteet otetaan »

Provokaatio

Kauppamatkustajan kuolema

Vakavasti otettava miesnäyttelijä on lopettanut juomisen ja aloittanut crossfit-harrastuksen. Hän on saanut pääroolin Kauppamatkustajan kuolemasta. »

Kolumni

Tsiis mei, juu ei?

Koetan kirjoittaa runon, joka rouskuu suussa kuin näkkileipä. Runon, jonka nirskuu ja pihisee, lotisee ja kutittaa kieltä ja ikeniä, keksiä sanan jota ei voi sanoa syljen tirisemättä. Tunnen syvää mielihyvää tästä puuhastelusta. Minulla on oma leikki. »

Katsaus

Peliä!

Sandra Mahlamäki ja Ville Laaksonen tekevät diginatiivisukupolven taidetta. »

Kolumni

Kohti uusia polkuja

Aloitin tänä syksynä musiikkiteknologian soveltavan musiikin lehtorina. Toimenkuva pitää sisällään elokuvamusiikin, näyttämömusiikin ja pelimusiikin opetusta. »

Käännösartikkeli

Taiteen leikki

Taiteella on oma pätevyytensä, joka edellyttää astumista teoksen maailmaan, yhtymistä sen leikkiin. Leikin tavoin teos on totta puhtaana ilmiönä, pelkkänä näyttäytymisenä, jossa on pelissä kommunikaation toteutuminen, merkityksen jakamisen liike. »

Teos

Kohtaamisia SUOlla

”SUOn käsikirjoitus alkoi yllättävänkin massiivisista, juonellisista hahmotelmista, joita kuitenkin huomasin kerta kerran jälkeen kirjoittavani jollekulle »

Henkilö

Normit rikki

Kuvataideakatemiasta valmistuva Jari A. Juvani tutkii työssään sukupuoli-identiteettiä. »

Katsaus

Kriisin paikka

Larppauskurssilla otettiin tuntumaa kriisinhallintaan, stressiin ja median kanssa toimimiseen »

Tutkimus

Kokemuksen rajapinnassa

Leikki maailmaan tulemisen väylänä vapauttaa kokemuksen valmiin maailman ehdottomuudesta. Kokemuksen jakamiseen tarvitsemme tilaa olla ja tulla. Tämä toiseen suuntautuminen erottaa meidät esineistä. »

Provokaatio

VARO, AIKUISIA KAITEELLA

Parkour on liikuntamuoto, jossa pyritään mahdollisimman ketterään, sulavaan ja innovatiiviseen liikkeeseen useimmiten kaupunkiympäristössä. Lähtökohtana on »

Uutinen

Taidelinja karkaa merille!

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Suomenlinnaan voi seilata Taidelautalla. Taideyliopiston opiskelijat tuovat lautoille taidetta lastenmusiikkikonserteista klovneriaan ja »