2/2015: Hyöty

Teos

Lavat auki!

Teatterikorkeakoulun Lavat auki! -hanke starttasi keväällä 2015 näyttelijäntyön koulutusohjelman ja ohjaaja Mikko Roihan vetämän Vapaan »

Pääkirjoitus

TAITEEN PUOLESTA

Onko taiteellisella ja humanistisella koulutuksella jotain todellista annettavaa yhteiskunnalle? Viime vuosikymmenien hyötypainotteinen ajattelu on jättänyt »

Katsaus

Havahtumisia työyhteisössä

Miten taidetta ja taiteilijoiden ammattitaitoa voi hyödyntää yrityksissä, organisaatioissa ja työyhteisöissä? Kysymys on pinnalla myös Taideyliopistossa. »

Teema-artikkeli

Hyöty?

Jokaiselle, joka alkaa opiskella taiteita tai humanistisia tieteitä, esitetään jossain tilanteessa — sanokaamme vaikka kahvikesteillä — kysymys: ”Niin, mutta onko siitä mitään hyötyä?” »

Katsaus

Puhdasta, kasvatusta, terapiaa

Taiteen itseisarvosta ja välinearvoista – muun muassa hoivataiteesta – on käyty kulttuuripoliittista keskustelua alkuvuodesta, vaikka keskeiseksi vaaliteemaksi ei taiteesta varmaankaan ole. Miten pedagogit tarkastelevat vapauden ja soveltavuuden hankauspintoja? »

Käännösartikkeli

Uloskirjoitettu

Kirjoitammeko elämästä vai elämää? Luemmeko kirjoitusta huudosta vai kirjoitusta, joka on huuto? Filosofi Jean-Luc Nancy pohtii kirjoituksen avautumista itsensä ulkopuolelle, merkityksellisyyttä, jota ei voi erottaa merkitysten purkautumisesta. »

Kolumni

Taidemaalarina palvelukeskuksessa

Tein taiteellista työtäni keväällä 2014 Roihuvuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa. Puoli vuotta kestäneessä Residenssi Roihuvuoressa -projektissani työskentelin »

Henkilö

Teatteria monella tavalla

Kesä, teatteri, suomenruotsalainen saaristo ja klassikon kirjoittama farssi ei kuulosta kovinkaan syvälliseltä yhdistelmältä. Mutta näistäkin aineksista on mahdollista tehdä teatteria, jolla on merkitystä. »

Provokaatio

Mitä hyötyä?

Ajallemme on tyypillistä kysyä: ”Mitä hyötyä?” Pelkkä kysymys saa minut ärsyyntymään.  Pitääkö kaikesta kokemastamme olla »

Kolumni

Musiikki ja psykoterapia

Musiikki elävöittää puhuen salaa tunteiden kieltä. Ranskalaisen filosofin Michel Henryn mukaan elämä itsessään puhuttelee meitä »

Uutinen

12h Taidemaailmassa

Kuvataideakatemia tutustutti opiskelijoita suomalaiseen taidemaailmaan 12 tunnin maratontapahtumassa. Hegemonia ja tulevaisuuden taiteilijat hahmottivat yhteistä pelikenttää ja sen sääntöjärjestelmiä. »