1/2015: Eläin

Teos

Helsingin reitit

täällä kalliot pusertavat kaavoituslehtiöidensä kupeista esiin styroksista sammalta/ satamista asuinkerroslaatikoita, hiekkaharjuista taloja/ kiertoliittymien päällä kelluu »

Teema-artikkeli

Eläinten kanssa

Eläin on muodissa niin taiteessa kuin humanistisessa tutkimuksessa. Muoti-ilmiön taustalla on ajankohtaisia ja vilpittömiä syitä tai ”pakottajia”. »

Katsaus

Vertaus, liha ja mieli

2000-luvulla on alettu puhua eläinkäänteestä (animal turn). Taiteessamme tämä käänne on orastanut jo ainakin 1990-luvulta. »

Provokaatio

Eläin taiteilijana

Eläinten taiteen ajankohtaisin kysymys on kysymys tekijänoikeuksista – eläimillä ei ole juridista asemaa, siksi niillä »

Katsaus

Alussa oli kalalisko

Kuka oli Mary Anning? Tämä kysymys nousi esiin fossiilien keskellä museossa ja käynnisti taiteilijakolmikon projektin. Syntyi monialainen teos. »

Pääkirjoitus

Empaattiset eliöt

Lapsuuteeni kuuluivat olennaisesti postikortit, joita lähetettiin ystäville ja sukulaisille. Niiden ikonografia koostui usein tunteellisista auringonlaskuista, »

Teos

Eläinkamerat

Eläinkamerat-teos oli ensimmäistä kertaa näytteillä kesällä 2002 Amos Andersonin taidemuseossa. Se on esitetty uudelleen keväällä 2011 Suomen Valokuvataiteen museossa Helsingissä. Teos kuuluu Helsingin taidemuseon kokoelmiin. »

Henkilö

Vahvaa näyttöä

Sibelius-Akatemialta pian säveltäjäksi valmistuvan Sauli Zinovjevin teokset ovat saaneet suosiota pitkin Eurooppaa. Oman sävelkielensä hän löysi vasta hiljattain. »

Provokaatio

Katso eläintä

Mitä eläimet haluavat kertoa ihmisille? No, kuulkaa, kuulkaa: eläimet (broilerit, merilohet, dromedaarit, iguaanit) tuskin haluavat »

Kolumni

Opettaja on orava

Opetan Taideyliopiston perusopiskelijoille taideaineiden erityispedagogiikan kurssia, jossa opiskelijat valmistautuvat kohtaamaan erilaisia oppijoita avoimella mielellä. Tavoitteen »

Katsaus

Muuttuva rituaali

Rituaali voi olla nykyään varsin arkinen toimitus. Sen ilmentymät ovat muuttuneet yhdessä muun yhteiskunnan kanssa. »