4/2014: Usko

Teos

Kirkko ja performanssi

Kun kuvaaja saapui kirkkoon kuvaamaan harjoituksiamme, olimme vasta tekemisen alkumetreillä. Ryhmä oli ensimmäisessä kokeilevassa läpimenossaan »

Katsaus

Credo?

Taidetta tuskin olisi olemassa ilman uskoa. Pastori Ilkka Sariola, säveltäjä Kaija Saariaho ja koreografi Jarkko Partanen keskustelevat taiteesta, uskosta ja pyhästä. »

Käännösartikkeli

Maailman sielu

Tämä kirja, The Soul of the World (Maailman sielu), perustuu vuoden 2011 syyslukukaudella Cambridgen yliopiston Divinity Faculty -tiedekunnassa pitämääni luentosarjaan (the Stanton Lectures). »

Katsaus

Opiskelijat kirkkoon!

Kuvataideakatemian kurssi vei opiskelijat kirkkoihin, kappeleihin ja hautausmaille pohtimaan kuvataiteen ja uskonnon suhdetta. Suosittu kurssi synnytti odotetusti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. »

Henkilö

Identiteettien risteyksessä

Kastehelmi Kollmann on suomalais-saksalainen kuvataiteilija ja muslimi. Hän ei ole suostunut annettuihin identiteetteihin, vaan on valinnut omansa. »

Q & A

Mihin uskot?

Kolme taiteilijaa, Soili Huhtakallio, Piia Maunula ja Lauri Wuolio kertovat siitä, mihin he uskovat. »

Teos

Käännynnäinen

Olen päättänyt ryhtyä noudattamaan määrittelemättömän pituiseksi ajaksi jotakin sellaista uskontoa, jota olen aiemmin pitänyt elämäntyylilleni, »

Polemiikkia polemiikkia

Matkalla flow´hun

Jazzmuusikko, jazzmusiikin opettaja Raoul Björkenheim ja näyttelijäntyön professori, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman kertovat hakevansa työssään flow-tilan kaltaista uppoutumista. »

Uutinen

Janne was here 1885–1889!

Vuonna 2015 juhlitaan säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivää. Sibelius-Akatemia juhlii tunnetuinta opiskelijaansa runsaalla konserttitarjonnalla koko vuoden »

Aiheet