3/2014: Harjoitus

Teos

Teemu Korpela: Täyttymys

Kuten tavallista on, aloittelevana maalarina tein lukemattomia toistoja pyrkiessäni kohti haluttua päämäärää. Opettelin välineideni hallintaa »

Katsaus

Elävää treeniä

Säveltäjä Pasi Lyytikäisen livesävellysmetodi alkoi vitsinä. Nyt se on osa hänen tohtorintutkintoaan, minkä lisäksi siitä on tullut tärkeä harjoittelun työkalu. »

Teos

’Re:****Sitruuna ja meduusa’

Äänitaiteilija James Andeanin ja kuvataiteilija Merja Niemisen teos ’Re:****Sitruuna ja meduusa’ aloitti maallisen taipaleensa audiovisuaalisena »

Katsaus

Harjoitus irtiottona

Sananlaskun mukaan harjoitus tekee mestarin. Ei liene kovin nerokasta lähteä kiistämään tällaista kiteytystä. Taiteiden suhteen sananlaskun ytimekkyys osoittautuu kuitenkin paradoksaaliseksi, sillä taiteissa se mitä harjoitetaan voi olla myös radikaalisti avointa – muutenhan kyse olisi vain taidoista. »

Pääkirjoitus

Harjoitus

Tämän numeron teemana on harjoitus – asiaan vihkiytymättömälle se saattaa kuulostaa monotoniselta, saman asian toistolta. »

Katsaus

Eri mutta sama

Kolme taideyliopiston opiskelijaa vertaili alojaan. Seurauksena oli yllättäviä oivalluksia ja innostunutta yhteisymmärrystä. »

Henkilö

Tärkein on alku

Linda Wallgren valmistui keväällä ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta. Hänen lopputyönsä oli Harold Pinterin näytelmä Rakastaja, jonka hän ohjasi syksyllä 2013. »

Polemiikkia polemiikkia

Keskeneräisyys – osa taidetta

Polemiikki: media- ja äänitaiteilija sekä Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän johtaja Marianne Decoster-Taivalkoski ja kuraattori, Kuvataideakatemian tilallisuuden ja näyttelysuunnittelun professori Barbara Vanderlinden »

Teos

Teatteria muurien varjossa

Annukka Valo työsti vankien kanssa näytelmän, josta pääsee aistimaan aavistuksen siitä, miltä tuntuu kun ”tiili puree miestä”. »