Teos

Aquatrio saa äänet kukkimaan

Aquatrio-yhtyeen teos Flores Sonicas, viaje a la intimidad del sonido on ääni-installaatio ja performanssi, jota inspiroi erilaisten ääniekosysteemien harmoninen ja rauhallinen yhteiselo. Se on suunniteltu esitettäväksi esimerkiksi galleriassa, puutarhassa tai jonkin julkisen tilan aulassa.
Teksti:
Marianne Decoster-Taivalkoski
Kuvat:
Petri Taivalkoski

Teoksessa tilaan on ripoteltu noin 20 kukanmuotoista erikoiskaiutinta, joita on tehty kasvielementeistä, paperista, metallista ja pahvista. Alkuperäiset äänitteet on nauhoitettu Manizalesin alueen kahviplantaaseilta Kolumbiassa sekä Suomen länsirannikolla. Installaatiossa Aquatrio siirtelee mobiilikaiuttimia tilassa johdattaen yleisöä teoksen sydämeen.

Vuonna 2011 perustettu Aquatrio on elektro­akustinen yhtye, joka keskittyy äänitaiteeseen sekä taiteelliseen tutkimukseen. Se käyttää kokeellisia äänitystekniikkoja, äänen synteesiä ja diffuusioita. Aquatrion kolme jäsentä, Marianne Decoster-Taivalkoski, Alejandro Montes de Oca ja Alejandro Olarte työskentelevät Taideyliopistossa musiikkiteknologian opettajina ja tutkijoina.

Taitelijat: Marianne Decoster-Taivalkoski, Alejandro Montes de Oca, Alejandro Olarte: Flores Sonicas, viaje a la intimidad del sonido (2017)

Installaatio voidaan kokea Sibafest-festivaalilla, jonka teemana vuonna 2018 on kansalaisrauha. Sama rauha-teema oli valittu myös ISEA (International Symposium on Electronic Art) -symposiumille, joka järjestettiin tänä vuonna Manizalessa Kolumbiassa. Maassa rakennetaan rauhaa 50 vuotta kestäneen konfliktin jälkeen. Taiteilijoita pyydettiin lähestymään rauhaa luonnon tarjoaman luomisen mallien ja diversiteetin kautta.

Kommentoi